Stresshantering – stresscoachning

Om du aldrig känner dig helt återhämtad är det dags att agera och ta kontroll över din stresshantering.

Om du har hittat hit beror det kanske på att du fått nog av att inte komma någon vart med ditt stressiga liv eller din hälsa, eller kanske är du mitt uppe i en kris som stressar dig och inte vet hur du ska gå vidare. Du kanske lever med sömnsvårigheter, har svårt att sova eller vaknar flera gånger på natten. Eller har kronisk smärta och inte vet hur du ska hitta vägar för att kunna leva det liv du vill leva. Hur situationen än ser ut just nu så finns det utvägar och alternativ.

Bryt dina mönster – sök stresshjälp

Jag erbjuder hjälp att hantera din stress. Stresshanteringen kan bestå av stresscoachning för att få tankar och känslor på rätt spår igen. Djupavslappning, andningsteknik och medveten närvaro för att få hjälp med eventuella sömnproblem, få hjälp med smärtlindring, få bort eventuell ångest och inte minst få ditt liv i balans igen.

Boka ett första samtal

Vill du hitta vägar till återhämtning och få ditt liv i balans?  Kontakta mig för ett rådgivande samtal eller boka en stresscoachning.

Se priser här

Hur går stresscoachningen till?

Oberoende dina stressproblem så arbetar vi tillsammans för att finna lösningar med hjälp av enkla, effektiva och väl beprövade metoder. Dessa bidrar till återhämtning och ökad motivation och för ditt liv i en riktning framåt, men framförallt ger det dig förbättrad hälsa och balans i tillvaron igen.

Vi jobbar med verktyg och övningar som ger överblick och struktur på ditt liv.

Under samtalen kan vi komma att arbeta med ACT – Acceptance and Commitment Therapy, med fokus på hur du kan lära dig hantera dina “uppvarvare”, men även för att hitta riktningen till hur du vill leva ditt liv. Med mindfulness och andningsteknik som ger dig återhämtning och hjärnvila.

Om du exempelvis har sömnsvårigheter

Din dag bestämmer hur din natt blir!

  • Känner du dig fortfarande trött 30 min efter att du har gått upp?
  • Vid stress ställer hela nervsystemet in sig på vakenhet, och vi får svårt att varva ner och somna eller vaknar vi flera gånger på natten.
  • ”Vad är hönan och vad är ägget?” Är det något på dagen som gör att jag har svårt att sova? Är det dålig sömn som gör att jag mår dåligt på dagen?
  • Vilka är mina uppvarvare, och hur kan jag ta kontroll över dem?

Detta är några av de frågeställningar vi tittar på.

Hur många samtal behövs?

Beroende på ditt stressproblem så varierar antalet sessioner. Vanligtvis har man mellan tre och fem samtal över en period om fem till tio veckor.

Mona Lundgren stresshantering andning stresscoach

Jag arbetar enligt följande grundprinciper:

Varje klient är en jämlike

Jag är din coach, inte din terapeut, och vi är jämlika. Du styr och jag sitter bredvid och vägleder dig. Tillsammans hittar vi lösningarna till dina stressproblem, vilka alltid för dig i riktningen framåt.

Fokus på framtiden

Vi utgår alltid från nuet och fokuserar på vad du vill åstadkomma i framtiden. Du lär dig stresshantering genom att bli uppmärksam på dina uppvarvare och stresshinder och hur du kan ändra på dessa.

Respekt och omtanke

En öppenhjärtig och fördomsfri inställning är grundpelaren i mitt arbete och i mitt förhållningssätt till mina klienter. Jag möter varje person och situation med respekt, omtanke och vänlighet.

Var snäll mot dig själv. Ge din hjärna en stunds vila.

Här nedan hittar du korta videos som kan hjälpa dig i din stresshantering genom att hitta hjärnvila och återhämtning i vardagen och som kan peppa dig att vara mer självsnäll.

Att lära sig slappna av och ta kontroll över sin andning är ett av de absolut snabbaste sätten för din hjärna att komma i återhämtningsläge. Klicka på videon ovan och testa att djupandas med näsan några minuter om dagen och ge din hjärna en välförtjänt vila. En enkel övning, som inte kräver mycket tid i den hektiska vardagen – andas måste du ju göra i alla fall! (2 min)
Att vara självsnäll är precis lika viktigt som att vara snäll och stöttande mot sina nära och kära. (46 sek)
Tips 1 på hur du ger dig själv hjärnvila i vardagen. (28 sek)
Tips 2 på hur du ger dig själv hjärnvila i vardagen. (29 sek)
Tips 3 på hur du ger dig själv hjärnvila i vardagen. (60 sek)
Tips 4 på hur du ger dig själv hjärnvila i vardagen. (32 sek)
Gör om dina måsten till vill och få mer energi. (47 sek)