Detta händer inuti kroppen vid en klangmassage.

Om du släpper en sten i en damm så sprider sig koncentriska vågor över dammen och sätter varje vattenmolekyl i rörelse. Våra kroppar består av cirka 65-70% vatten, så något liknande händer också i oss under en klangmassage. När de behagliga vibrationerna färdas in i kroppen och sprids i koncentriska vågor via våra kroppsvätskor, ger detta en skön cellmassage till de cirka 37 miljarder cellerna i kroppen.

Om kroppens organ och vävnader är fria från blockeringar sprids ljudvågorna obehindrat genom kroppen. Men våra kroppar är ju vanligtvis inte helt fria från blockeringar, utan har genom diverse skador, sjukdom, trauman, stress eller oro byggt upp blockeringar och spänningar i kroppen. Vilka ofta visar sig som smärta, stelhet och ömhet.

Hjärnan går in i olika tillstånd

Under en klangmassage går hjärnan först in i alfa-tillståndet. Detta är det första tillståndet av avslappning, som liknas vid vaken avkoppling, lätt meditation och dagdrömmeri. I den andra fasen av klangmassagen går hjärnan in i theta-tillståndet. Det är ett tillstånd av djup avslappning och meditation; då vi befinner oss i fasen mellan sömn och vakenhet.

I theta-tillståndet blir vårt andetag tystare och djupare. Vi släpper kontrollen över vår kropp; alla muskler slappnar av. Vibrationerna gör maximal nytta och spänningar och blockeringar börjar lösgöras. Vi känner harmoni, energinivåerna fylls på och självläkeprocesserna startar i sinne, kropp och själ.

Läs mer om klangmassage här.

Varmt välkommen att boka in din egen unika klangmassageupplevelse.