Klangbad och klangmeditation

– djupavslappning med klangskålar.

Klangbad är meditation, avslappning och stresshantering med tibetanska klangskålar och en mindre gong. En unik form av ljudterapi för dig som känner dig stressad, trött, utbränd, utmattad, nervös, nedstämd eller orolig.

Hitta sinnesro i fullkomlig avslappning i klangbadets lugnande och meditativa toner. Känslan av vibrationerna och den magiska stämningen i rummet när samklang uppstår. När du släpper tanken om kontroll och ger dig hän fullt ut till klangens ljudbad av frekvenser – då släpper spänningarna sitt tag om dig och försätter din kropp och själ i fullständig ro och närvaro.

Varmt välkommen att boka in ett privat klangbad deluxe i mina lokaler.

Under klangbadet spelar jag på tibetanska klangskålar, sangha sångskålar, zenskål, koshi och en mindre gong. Instrument som fyller din kropp och själ med harmoniska och meditativa toner och ljudvågor. Ett klangbad kan till stor del jämföras med ett gongbad, men med klangskålarna blir det inte fullt så intensiva toner och vibrationer, utan lite mildare och mjukare.

Ett klangbad deluxe passar utmärkt för en tjejkväll, möhippa, herrklubbs- eller teamaktivitet, friskvårdsaktivitet på jobbet eller varför inte unna dig själv och en vän ett exklusivt klangbad/klangmeditation. Ni kan vara från två personer upp till fem personer per session.

Välkommen in

Välkommen att titta in i mitt lugna klangbad- och klangmeditationsrum – för djupavslappning deluxe!

Ljudfil med inspelat klangbad

Ta gärna del av min ljudfil med ett inspelat klangbad på 38 minuter (inkl kort inledande kroppsskanning). Den kan förhoppningsvis ge dig en skön och avslappnande stund och ett härligt avbräck från vardagsstressen.

Frågor & svar om klangbad

Vad är ett klangbad och hur går det till?

Klangbad är meditation, avslappning och stresshantering med tibetanska klangskålar och gong. Ljudterapi för dig som känner dig stressad, trött, utbränd, utmattad, nervös, nedstäm eller orolig. Ett bad av meditativa klanger och vibrationer som uppstår när jag spelar på mina klangskålar och gong – medan du ligger ner på skönt underlag i lediga kläder. Klangbaden hålls i mindre grupper om fyra personer så det är gott om avstånd mellan deltagarna. Ett klangbad kan till stor del jämföras med ett gongbad, men med klangskålarna blir det inte fullt så intensiva toner och vibrationer, utan lite mildare och mjukare.

Vad är klangbad/klangmeditation bra för?

Klangbad är stressreducerande, djupt avslappnande och ger din kropp och själ lugn och närvaro i stunden – med allt det goda som detta medför. Det ger din hjärna välbehövlig vila och hela din kropp en välförtjänt återhämtning. När din kropp hamnar i djupt avslappnat tillstånd startar dina inre läkeprocesser, ditt immunförsvar stärks, spänningar i din kropp minskar, blodtrycket sänks och nivåerna av stresshormoner minskar. Klangbad kan med fördel kombineras med andra former av behandling och terapi. Det är en kravlös och öppen väg mot minskad stress, ökat välbefinnande och återhämtning.

Hur länge håller sessionen på?

Sessionen tar ca 1 timme. Efteråt serverar jag lite kall dricka, te och ett fruktfat. Då är ni även välkomna med era tankar och funderingar om klangbadet, och för den som vill får testa på hur det känns att ha skålar på kroppen som jag slår an (det blir ett litet prov på hur en klangmassage kan kännas).

Behöver jag ta med mig något själv?

Du behöver inte ta med dig något. Här finns ullyogamatta, fårfäll, huvudkudde, filt, knästöd, fotstöd och ögonkudde till alla. Vill du ta med dig något eget är du självklart välkommen att göra det. Ha gärna sköna lediga kläder på dig.

Hur många är man på sessionerna?

I min lokal kan ni vara mellan två till fem personer per session. Fyra personer = gott om space för varje deltagare. Fem personer = lite mindre space mellan varje person. Bokar ni in mig i en egen lokal, då kan ni vara så många som lokalen tillåter.

Jag är mobil så möjlighet finns att boka in mig, mina skålar och gong till egen lokal – då kan det vara fler deltagare om lokalen tillåter. Kontakta mig för offert och detaljer.

Klangbad där människor ligger på yogamattor och Mona Lundgren spelar på sina klangskålar.
Här håller jag ett klangbad hos Samsas i Vånga som bokade in mig för en klangbadskväll.

Företag är välkomna att kontakta mig för offert för att boka in mig och mina skålar. Passar utmärkt som en friskvårdsaktivitet.

I Perstorp, Skåne, erbjuder jag avslappning och återhämtning mot stress. Jag kan hjälpa dig med att reducera stress och lindra mentala påfrestningar. Klangmassage och klangbad, gongbad (ljudbad, massage, ljudterapi, klangterapi, sound healing, sound bath, ljudmeditation) kan vara effektiva metoder för att hantera utmattning, spänningar, smärtor i kroppen och stress. Klangmassage kan bidra till avslappning och lindra smärta, inklusive migrän. Klangterapi är en effektiv strategi för att hantera stress. Ljudterapi kan vara till hjälp vid ledvärk, hjärntrötthet, utmattning och utbrändhet. Därutöver kan den vara fördelaktig om du lider av trötthet, sömnproblem, stress och ångest.