Om Peter Hess® Klangmassage som behandlingsform

En behandlingsform för vår tid

Peter Hess® Klangmassage (även kallad klangterapi) är en unik väg till inre och yttre harmoni och en effektiv metod för återhämtning och smärtlindring.

Klangmassage, som är en förhållandevis ny behandlingsform inom komplementärmedicin i Sverige,  används även som komplement till andra behandlingsmetoder. Den är en avspänningsväg för såväl spända muskler som emotionella blockeringar, är en skonsam metod för smärtlindring, är ångestdämpande, används vid lindriga depressioner och är en hjälp till att låta ett överaktivt och stressat sinne komma till ro.

Läs mer om klangmassagens goda effekter här

Peter Hess® Theraphie klangskålar

Klangmassage klangterapi Mona Lundgren jag

Vid klangmassagen använder jag tibetanska Peter Hess® Theraphie klangskålar i varierande storlekar. Varje klangskål innehåller tolv metaller, är handtillverkad och har en unik klang och djuptgående välgörande vibrationer. Skålarna är godkända av Peter Hess® Institut.

Klangskålarna placeras i olika formationer på och runt omkring kroppen som sedan mjukt slås an med en filtstav i en mycket lugn takt.

Läs mer om hur en klangmassage går till här

Framgångsrik metod

Peter Hess® Klangmassage används framgångsrikt runtom i världen av yrkesverksamma inom stresshantering, återhämtning, dämpning av olika typer av ångest, avslappning och smärtlindring.

Peter Hess® Klangmassage ska endast utföras av certifierade Klangmassörer och Klangmassage Praktiker

Peter Hess® Klangmassage har utvecklats genom långvarig forskning och praktiserande och ska endast utföras av Klangmassörer och Klangmassage Praktiker som är certifierade av Peter Hess® Institut i Tyskland, eller certifierade av någon av de auktoriserade Peter Hess® Klangmassage Akademierna.

Jag är certifierad Peter Hess® Klangmassage Praktiker av Peter Hess® Akademin på Nordlys Center i Danmark. Läs mer om mig på sidan om Mona Lundgren

Bakgrund

Klangmassagen knyter an till urgamla österländska kunskaper om klangens läkande verkan. Grundaren av den moderna klangmassagen och klangterapin är Peter Hess, civilingenjör teknisk fysik, från Tyskland. Sedan mitten av 1980-talet har han ägnat sig åt att anpassa dessa österländska kunskaper till den västerländska kulturen och ett modernt tänkande.

Läs mer om Peter Hess och klangmassage/klangterapi på Peter Hess Institutet hemsida genom att klicka på bilden nedan

Peter Hess® Klangmassage

ljudbad massage ljudterapi klangterapi sound healing sound bath ljudmeditation klangbad klangmassage klangbehandling smärtlindring utmattning skåne stresshantering migrän sjukskriven ont i leder hjärntrött utmattad utbränd

%d bloggare gillar detta: