Om Peter Hess® Klangmassage som behandlingsform

En behandlingsform för vår tid

Peter Hess® Klangmassage (även kallad klangterapi) är en unik väg till inre och yttre harmoni och en effektiv metod för återhämtning och smärtlindring.

Klangmassage är en förhållandevis ny behandlingsform inom komplementärmedicin i Sverige,  och den används även som komplement till andra behandlingsmetoder. Den är en avspänningsväg för såväl spända muskler som emotionella blockeringar, är en skonsam metod för smärtlindring, är ångestdämpande, används vid lindriga depressioner och är en hjälp till att låta ett överaktivt och stressat sinne komma till ro.

Läs mer om klangmassagens goda effekter här

Peter Hess® Theraphie klangskålar

Klangmassage klangterapi Mona Lundgren jag

Vid klangmassagen använder jag Peter Hess® Theraphie klangskålar i varierande storlekar. Varje klangskål innehåller tolv metaller, är handtillverkad och har en unik klang och djupgående välgörande vibrationer. Skålarna är godkända av Peter Hess® Institut.

Klangskålarna placeras i olika formationer på och runt omkring kroppen som sedan mjukt slås an med en filtstav i en mycket lugn takt.

Läs mer om hur en klangmassage går till här

Framgångsrik metod

Peter Hess® Klangmassage används framgångsrikt runtom i världen av yrkesverksamma inom stresshantering, återhämtning, dämpning av olika typer av ångest, avslappning och smärtlindring.

Bakgrund

Klangmassage knyter an till urgamla österländska kunskaper om ljudets läkande verkan. Grundaren av den moderna klangmassagen och klangterapin är Peter Hess från Tyskland. Sedan mitten av 1980-talet har han ägnat sig åt att anpassa dessa österländska kunskaper till den västerländska kulturen och ett modernt tänkande. Metoderna är grundade på vetenskap, men man berör även uråldriga ljud- och andliga filosofiska aspekter under utbildningen.

Det första Peter Hess institutet grundades i Tyskland för 40 år sedan. Peter Hess var den första leverantören av klangmassageutbildningar och är fortfarande den ledande leverantören med 26 akademier över hela världen. Deras metoder har undersökts och testats väl och flertalet vetenskapliga artiklar finns att tillgå.

Läs mer om Peter Hess och klangmassage på Peter Hess Institutet hemsida

Peter Hess® Klangmassage ska endast utföras av certifierade Klangmassörer och Klangmassagepraktiker

Peter Hess® Klangmassage har utvecklats genom långvarig forskning och praktiserande och ska endast utföras av Klangmassörer och Klangmassagepraktiker som är certifierade av Peter Hess® Institut i Tyskland, eller certifierade av någon av de auktoriserade Peter Hess® Klangmassage Akademierna.

Jag är certifierad Peter Hess® Sound massage practitioner av Peter Hess® Akademin på Nordlys Center i Danmark. Läs mer om mig på sidan om Mona Lundgren

Peter Hess® Klangmassage

I Perstorp, Skåne, erbjuder jag avslappning och återhämtning mot stress. Jag kan hjälpa dig med att reducera stress och lindra mentala påfrestningar. Klangmassage och klangbad, gongbad (ljudbad, massage, ljudterapi, klangterapi, sound healing, sound bath, ljudmeditation) kan vara effektiva metoder för att hantera utmattning, spänningar, smärtor i kroppen och stress. Klangmassage kan bidra till avslappning och lindra smärta, inklusive migrän. Klangterapi är en effektiv strategi för att hantera stress. Ljudterapi kan vara till hjälp vid ledvärk, hjärntrötthet, utmattning och utbrändhet. Därutöver kan den vara fördelaktig om du lider av trötthet, sömnproblem, stress och ångest.