Hur går en klangmassage till?

Peter Hess® Klangmassage – som även kallas för sound healing, sound massage, ljudterapi och klangterapi – är en unik avslappningsmetod som genom djup avspänning förebygger och motverkar stress, löser upp fysiska och emotionella spänningar och blockeringar. Djupavslappningen aktiverar även kroppens läkeprocesser och ger ny energi.

Vibrationerna och de mjukt utdragna tonerna från klangskålarna söker sig på djupet och påverkar dina inre fysiska, psykiska och mentala processer.

Läs mer om Peter Hess® Klangmassage här

Grundbehandling av klangmassage

En klangmassage omfattar kroppens bak- och framsida.

Du ligger fullt påklädd på en bred och skön brits, först på mage och sedan på rygg – och om du vill får du en filt på dig. Tibetanska klangskålar (i varierande storlekar) placeras varsamt i olika formationer på och runt omkring din kropp:

  • på baksidan, bland annat på fotsulor – korsrygg – ländrygg – i höjd med solar plexus – skuldror och nacke – längs med vagusnerven.
  • på framsidan, bland annat på mage – längs med vagusnerven – solarplexus – bröstben och händer.
klangterapi Klangmassage Mona Lundgren

Jag slår mjukt an skålen med en filtstav i en mycket lugn rytm, varpå de fysiska vibrationerna och det harmoniska ljudet från klangskålen sprider sig till din kropps celler samtidigt som klangernas harmoniska frekvenser söker sig till ditt inre mentala jag. När du tar emot vibrationerna och lyssnar på klangerna, så kommer din kropp snart att hamna i en djup avslappning – varje muskel vilar – och din kropp försätts i direkt återhämtning och hjärnvila.

Klangmassage för specifika problemområden

Klangmassagen/klangterapin görs enligt grundformen (se ovan) med tillägg av behandling efter dina precisa behov; då jag går in mer specifikt och arbetar med de områden där du speciellt känner av spänningar, blockeringar eller andra besvär.

Metoden är mycket skonsam och är därmed även att rekommendera till personer som upplever smärta vid fysisk beröring.

Vänligen observera att jag inte utför klangmassage på gravida eller på personer som har pacemaker.

Besöket innehåller ett inledande samtal, 60, 45 eller 30 minuters klangmassage samt ett avslutande samtal. Jag ger endast individuella behandlingar, dvs en person per klangmassagebehandling.

Viktigt att du dricker mycket efteråt

Precis som vid en vanlig klassisk massage så är det viktigt att du dricker mycket efteråt, för att få ut slaggprodukterna som vibrationerna lösgör i kroppen.

Här kan du läsa mer om vad som händer i kroppen under och efter en klangmassage 

Peter Hess® Klangmassage ska endast utföras av certifierade Klangmassage Praktiker

Peter Hess® Klangmassage har utvecklats genom långvarig forskning och praktiserande, och ska endast utföras av Klangmassage Praktiker som är certifierade av Peter Hess® Institut i Tyskland, eller av någon av de auktoriserade Peter Hess® Akademierna.

Jag är certifierad Peter Hess® Klangmassage Praktiker av Peter Hess® Akademin på Nordlys Center i Danmark .

ljudbad massage ljudterapi klangterapi sound healing sound bath ljudmeditation klangbad klangmassage klangbehandling smärtlindring utmattning skåne stresshantering migrän sjukskriven ont i leder hjärntrött utmattad utbränd

%d bloggare gillar detta: