Hur går en klangmassage till?

Vad är klangmassage?

Peter Hess® Klangmassage – som även kallas för sound healing, sound massage, ljudterapi och klangterapi – är en unik avslappningsmetod som genom djup avspänning förebygger och motverkar stress, ger mental avslappning och löser upp spänningar och blockeringar, vilket påverkar ditt fysiska, psykologiska och emotionella välmående positivt. Djupavslappningen aktiverar även kroppens läkeprocesser och ger ny energi.

Grundbehandling av klangmassage

En klangmassage omfattar kroppens bak- och framsida.

Du ligger fullt påklädd på en bred och skön brits, först på mage och sedan på rygg – och om du vill får du ögonkudde och en filt på dig. Tibetanska klangskålar (i varierande storlekar) placeras varsamt i olika formationer på och runt omkring din kropp:

  • på baksidan, bland annat på fotsulor – korsrygg – ländrygg – i höjd med solar plexus – skuldror och nacke – längs med vagusnerven.
  • på framsidan, bland annat på magen – längs med vagusnerven – solarplexus – bröstben, knän, ljumskar och händer.
klangterapi Klangmassage Mona Lundgren

Jag slår mjukt an skålen med en filtstav i en mycket lugn rytm, varpå de fysiska vibrationerna och de milda tonerna från klangskålen sprider sig till din kropps celler, samtidigt som klangernas harmoniska frekvenser söker sig till ditt inre jag som ger en mental avslappning.

När du tar emot vibrationerna och lyssnar på klangerna, så kommer din kropp snart att hamna i en djup avslappning – avslappning där varje muskel vilar – och din kropp försätts i direkt återhämtning och hjärnvila.

Klangskålar på avslappnad kvinna

Individuell klangmassage för specifika problemområden

Klangmassagen görs enligt grundbehandlingen med tillägg utefter dina precisa behov; då jag går in mer specifikt och arbetar med de områden där du speciellt känner av spänningar, blockeringar eller andra besvär.

Metoden är mycket skonsam och rekommenderas därför även till personer som upplever smärta vid fysisk beröring.

Vänligen observera att jag inte utför klangmassage på gravida eller på personer som har pacemaker.

Besöket innehåller ett inledande samtal, sedan klangmassage på 60, 45 eller 30 minuter, samt ett kort avslutande samtal.

Viktigt att du dricker mycket efteråt

Precis som vid en vanlig klassisk massage så är det viktigt att du dricker mycket efteråt, för att få ut slaggprodukterna som vibrationerna lösgör i kroppen.

Läs mer om vad som händer i kroppen under och efter en klangmassage 

Läs mer om Peter Hess® här

Peter Hess® Klangmassage ska endast utföras av certifierade Klangmassage Praktiker

Peter Hess® Klangmassage har utvecklats genom långvarig forskning och praktiserande, och ska endast utföras av Klangmassage Praktiker som är certifierade av Peter Hess® Institut i Tyskland, eller av någon av de auktoriserade Peter Hess® Akademierna.

Jag är certifierad Peter Hess® Klangmassage Praktiker av Peter Hess® Akademin på Nordlys Center i Danmark .

Återhämtning och avslappning mot stress i Perstorp, Skåne. Jag erbjuder hjälp med avspänning och mental avslappning vid stress och utmattning. När du känner dig utmattad, har spänningar och smärtor i kroppen, då är avslappning som klangmassage och klangbad (även kallat ljudbad, massage, ljudterapi, klangterapi, sound healing, sound bath, ljud och meditation) bra behandling mot stress. Klangmassage ger avslappning och smärtlindring. Klangmassage lindrar migrän. Klangmassage fungerar bra som stresshantering. Klangmassage är även bra vid ont i leder, hjärntrött, utmattad, utbränd. När du känner dig trött, har problem med sömn, stress och ångest. Godkänt som friskvård.

%d bloggare gillar detta: