Hur går en klangmassage till?

Vad är klangmassage?

Peter Hess® Klangmassage, även känd som ljudterapi och klangterapi, är en holistisk metod som integrerar kropp, sinne och själ. Genom de harmoniska klangerna och milda vibrationerna från klangskålarna stimuleras både ditt fysiska och psykiska välmående. Metoden erbjuder hjälp med att reducera stress, lindra smärta och främja ett inre lugn. Klangmassage kan även förbättra sömnkvaliteten och ge ökad medvetenhet om den egna kroppen.

En session börjar med ett inledande samtal för att förstå dina behov. Därefter utförs själva klangmassagen som kan vara 60, 45 eller 30 minuter lång. Vi avslutar med ett kort samtal för att reflektera över din upplevelse.

Efter klangmassagen är det viktigt att du dricker mycket vatten. På så sätt hjälper du kroppen att eliminera eventuella slaggprodukter som frigjorts under behandlingen.

Grundbehandling

Klangmassagen omfattar behandling av både baksidan och framsidan av kroppen. Du behöver inte klä av dig, utan kan ligga bekvämt påklädd på en bred och skön brits. Beroende på din hälsa så väljer du om du vill ligga på mage eller rygg, eller om du vill ligga på båda sidorna. Du erbjuds även att få en ögonkudde och en filt för extra komfort.

Under behandlingen använder jag tibetanska klangskålar i olika storlekar som jag varsamt placerar i olika formationer på och runt din kropp.

När jag placerar skålarna på baksidan av din kropp, kan jag placera dem på fotsulor, korsrygg, ländrygg, solar plexus, skuldror och nacke. Om jag däremot placerar skålarna på framsidan, kan de inkludera magen, längs med vagusnerven, solar plexus, bröstben, knän, ljumskar och händer.

klangterapi Klangmassage Mona Lundgren

Jag slår mjukt an klangskålarna med hjälp av en filtstav i en mycket lugn rytm. Då sprider sig de fysiska vibrationerna och de milda tonerna från klangskålarna genom hela din kropp. Samtidigt söker de harmoniska frekvenserna sig inåt, vilket resulterar i en djup mental avslappning.

När du tar emot vibrationerna och lyssnar på klangerna, kommer din kropp snart att uppleva en djup avslappning. I detta tillstånd får varje muskel vila, och din kropp går in i en fas av återhämtning och hjärnvila.

Klangskålar på avslappnad kvinna

Individuell klangmassage för specifika problemområden

Upplever du spänningar, blockeringar eller andra besvär på specifika områden, då anpassar jag behandlingen utefter dina individuella behov.

Klangmassage är en skonsam metod som även lämpar sig väl för dig som upplever smärta vid fysisk beröring.

Viktigt att notera är att jag inte utför klangmassage på gravida eller personer med pacemaker.

Kroppen tar åt sig av vad den behöver för stunden

Under själva klangmassagen kan du uppleva värme och små stickningar i din kropp. Något som oftast beror på att vibrationerna har triggat igång en process; troligtvis är det en blockering som börjar lösa upp sig.

Reaktioner efter en klangmassage

Reaktionerna efter en klangbehandling är mycket individuella och kan variera från gång till gång. Men den vanligaste reaktionen är en djup avspänning och ett stort lugn. Många upplever även minskad smärta samt en ökad känsla av glädje, välmående, fokusering och mental klarhet.

Läs mer om vad som händer i kroppen under och efter en klangmassage 

Läs mer om Peter Hess® här

Endast certifierade Klangmassagepraktiker (Sound massage practitioner) får utföra Peter Hess® Klangmassage.

Peter Hess har utvecklat metoden genom många års forskning och praktisk erfarenhet. Endast personer som har blivit certifierade av Peter Hess® Institut i Tyskland eller någon av de auktoriserade Peter Hess® Akademierna runt om i världen får utföra en klangmassage enligt Peter Hess®-metoden.

Jag är certifierad Peter Hess® Sound massage practitioner av Peter Hess® Akademin på Nordlys Center i Danmark .

I Perstorp, Skåne, erbjuder jag avslappning och återhämtning mot stress. Jag kan hjälpa dig med att reducera stress och lindra mentala påfrestningar. Klangmassage och klangbad, gongbad (ljudbad, massage, ljudterapi, klangterapi, sound healing, sound bath, ljudmeditation) kan vara effektiva metoder för att hantera utmattning, spänningar, smärtor i kroppen och stress. Klangmassage kan bidra till avslappning och lindra smärta, inklusive migrän. Klangterapi är en effektiv strategi för att hantera stress. Ljudterapi kan vara till hjälp vid ledvärk, hjärntrötthet, utmattning och utbrändhet. Därutöver kan den vara fördelaktig om du lider av trötthet, sömnproblem, stress och ångest.