Ljud har stark kraft!

Ljud som vi tycker om lindrar smärta – både fysisk och emotionell. Ljud som vi tycker om är lugnande och hjälper oss att slappna av. Ni som någon gång har sjungit för en gråtande baby, vet vilken kraft ljudet har.

Ljud som produceras av klangskålar, gonggonger och andra liknande instrument avger övertoner som stimulerar theta- och alfavågor. Det är dessa vågor som gör oss lugna till sinnet.

Med hjälp av olika kombinationer av frekvenser och rytmer på klangskålarna under en klangmassage kan en person tas från sitt vakna beta-tillstånd in i alfa-tillståndet. Detta är det första tillståndet av avslappningen, som liknas vid vaken avkoppling, lätt meditation och dagdrömmeri. I den andra fasen av klangmassagen går hjärnan in i theta-tillståndet. Det är ett tillstånd av djup avslappning och meditation; då vi befinner oss i fasen mellan sömn och vakenhet.

I theta-tillståndet blir vårt andetag tystare och djupare. Vi släpper kontrollen över vår kropp; alla muskler slappnar av. Det är nu, i detta läge som klangskålarnas vibrationer gör maximal nytta; spänningar och blockeringar börjar lösgöras. Vi känner harmoni och självläkeprocesserna startar i kropp och själ.

Varmt välkommen att boka in din egen unika klangmassageupplevelse.

Källa: Peter Hess Institutet