Min hobby som ”Örtagumma” ger mig ny energi!

Att göra roliga kravlösa aktiviteter är ett bra sätt att få återhämtning och för att fylla på ny energi. Det kan vara allt från att ha en prestigelös hobby, träffa personer som du tycker om, sköna promenader, att skratta, dansa – det viktiga är att aktiviteten ska vara rolig och helt på dina egna villkor. Genom att göra något roligt och kravlöst på fritiden får du inte bara lov att återhämta dig från en stressig vardag, du ökar även på må-bra-hormonerna dopamin och endorfin, som ger dig en härlig energiboost och som kan vara i flera timmar.

Själv fyller jag på mina må-bra-hormoner genom mitt stora intresse för svenska läkeväxter, trädgård och natur. Så på fritiden gör jag egna örtsalvor, tinkturer, örtoljor och örtteer. Växterna plockar jag från naturen och från min egen trädgård. Jag har till och med startat ett Instagramkonto där jag kallar mig för Örtagumman och – naturligtvis helt utan prestationskrav – för att kanske inspirera och själv hitta inspiration hos likasinnade. Att hålla på med växter och örter i alla dess former är den absolut bästa och roligaste terapin för mig.

Om du vill kolla in mitt Instagramkonto så sök på örtagumman, @ortagumman eller gå in via https://www.instagram.com/ortagumman/

Jag hoppas att även du har funnit din egen roliga och kravlösa hobby.

Med värme,
Mona

%d bloggare gillar detta: