Dags att så välgörande läkeväxter!

Ringblomsfröna och kamomillfröna har kommit i jorden. Ringblommor och kamomill är några av de läkeväxter jag alltid ser till att det finns i min trädgård. De är vackra där de står men också ovärderliga i mitt husapotek.

🌱 Ringblomma är utmärkt att göra örtolja av. Oljan är bra vid torr hud, torrsprickor, eksem, utslag och till babyvård. Örtoljan kan sedan användas som bas till välgörande ringblomssalva.

🌱 Kamomill vill jag ha för dess lugnande och rogivande egenskaper. Torkade blommor till rogivande te och färska blommor till örtolja och salva för deras vårdande, sårläkande och klådstillande egenskaper.

För dig som är intresserad så kommer det mer information om hur jag gör örtolja och salva när det är dags för skörd och beredning av mina läkeväxter.

Det är verkligen underbart och mindfullt att vara ute och hålla på med trädgård, örter och alla andra växter.

Örtagummans hemsida och sociala medier

Du hittar mer information om läkeväxter på min hemsida Örtagumman, och på Örtagummans Instagram– och Facebookkonton. På dessa ställen vill jag inspirera och själv hitta inspiration hos likasinnade. Där lägger jag bland annat ut recept på örtoljor, salvor, tinkturer och och annat kul från min trädgård och vår natur. Vill du köpa någon salva eller cerat så kan du göra det i min webbutik