Mindfullt i trädgården!

Idag har jag återigen skördat kamomill – denna fantastiska blomma! En mycket mindful blomma om jag får säga det själv.

Det doftar vidunderligt när jag står i solen, njuter av blomprakten och skördar blommorna. Jag lägger dem varsamt på tork i några dagar och ser sen med glädje hur min teburk med torkade kamomillblommor fylls på efterhand. När jag sedan bereder mitt te så minns jag återigen känslan och doften av skördedagarna i solen och värmen.

Te kan beredas på både färska och torkade kamomillblommor.

Te på kamomill och lite citronmeliss är inte bara gott utan också lugnande och rogivande och passar utmärkt till kvällen, men det går precis lika bra på dagen om man känner sig stressad eller uppjagad. Man blir nämligen inte trött av kamomillte, bara lugn.

Jag försöker göra min testund till en lugn ritual, ett lugnt andningshål i vardagen för några minuter. Så, svårare än så är det inte att få in lite mindfulness i tillvaron.

Örtagummans hemsida och sociala medier

Du hittar mer information om läkeväxter på min hemsida Örtagumman, och på Örtagummans Instagram– och Facebookkonton. På dessa ställen vill jag inspirera och själv hitta inspiration hos likasinnade. Där lägger jag bland annat ut recept på örtoljor, salvor, tinkturer och och annat kul från min trädgård och vår natur. Vill du köpa någon salva eller cerat så kan du göra det i min webbutik