Stressfria dagen!

GE DIG SJÄLV TID ATT BARA VARA OCH HITTA DITT ANDNINGSANKARE

Idag, den 28 maj infaller den stressfria dagen. Det är en dag som uppmuntrar oss till att någon gång under dagen ta en minst fem minuters medveten sammanhängande paus. Genom att vi gör detta så får vi känna på de positiva effekterna av den viktiga återhämtningen.

Så unna dig en paus, gå en stilla promenad i naturen, sätt dig i trädgården och njut eller varför inte testa på att lyssna och öva på en av mina mindfulnessövningar idag.

Övningen här nedan kallas för ”andningsankaret” och är en av de vanligaste övningarna inom mindfulness. Det är ett verktyg som du kan använda dig av nästan var som helst när du behöver ta dig tillbaka till nuet. Det är också en övning som hjälper dig träna upp din egen koncentrationsförmåga.

Sätt på ljudet. Sitt eller ligg, blunda om du har möjlighet och bara var här och nu under de närmaste 9 minuterna.

Andningsankaret. En av de vanligaste övningarna inom mindfulness, som du när som helst under dagen kan använda dig av för att ta dig till nuet.

Lyssna på övningen några gånger. På så sätt lär du dig den och du kan själv ta dig till ditt andningsankare när helst du behöver varva ner och komma tillbaka till här och nu.

Du får gärna dela inlägget så fler får möjlighet att att öva. Jag skulle även bli glad om du vill skriva en kommentar längre ner om hur du upplever övningen.

Lycka till med att öva för ett stresståligare liv!

Med värme
Mona