Nu utbildar jag mig till mindfulnessinstruktör!

Då har det äntligen blivit dags. Utbildningen till att jag ska bli mindfulnessinstruktör har gått igång. I dessa tider leder Ola Schenström på Mindfulnesscenter utbildningen den digitala vägen. Det fungerar förvånansvärt bra!

Mindfulness är ett så spännande och intressant område. Det handlar i mångt och mycket om att ta kontroll över din kropp (och hjärna) istället för att den ska kontrollera dig. Att kunna hantera dina tankar, känslor och kroppsförnimmelser på ett sådant sätt att du kan leva ett rikt och meningsfullt liv, oavsett fysiska, mentala eller emotionella hinder.

Min egen erfarenhet av mindfulnessträning

Jag har själv praktiserat mindfulness sedan 2013 och det har absolut gjort skillnad i mitt liv. Jag kan hantera stress och oro bättre och framförallt kan jag oftare släppa taget om saker som har varit eller saker som jag inte själv kan påverka. Genom mindfulnessträningen har jag även lärt mig att hantera och acceptera kronisk smärta. Både genom att spänningar släpper och minskar på smärtan under övningen, men även att istället för att kämpa mot smärtan väljer jag att acceptera den som den är just nu. Att tänka så ger mig möjlighet att göra saker även om det kanske kommer att göra extra ont i någon timme efteråt. Men det är det värt, då det jag väljer göra ger mig så mycket mer mentalt och emotionellt.

Alla kan utföra mindfulness oavsett ålder, rörelseförmåga etc., och det finns otroligt mycket forskning och vetenskapliga belägg på dess positiva inverkan på oss. För att nämna något: ökad stresstålighet, lindrad smärta, dämpad ångest, bättre sömn, ökad energi, ökad fokus och koncentration och mycket mer.

Jag ser verkligen framemot att än mer kunna kombinera mina tjänster med mindfulness till hösten. Framförallt kommer jag att fokusera på mindfulness vid stress och oro, mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom, samt på mindful yoga.